Stiri

Ioan Niculae, demersuri pentru eliberarea condiţionată din închisoare

Omul de afaceri Ioan Niculae vrea să fie eliberat condiționat din închisoare și face demersuri în acest sens. Judecătoria Medgidia a admis miercuri cererea milionarului, după ce acesta a executat efectiv trei luni din pedepsa de cinci ani primită în dosarul Interagro.

Decizia vine după ce o comisie specială din penitenciarul Constanţa – Poarta Albă a fost de acord cu eliberarea condiţionată.

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul “Mită la PSD”.

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv care avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale prin care s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Astfel, a fost prejudiciat bugetului de stat cu suma de peste11,4 milioane lei, care însă a fost recuperat prin compensare.

Procurorii mai spun că, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului SC Interagro SA, Ioan Niculae, a iniţiat şi desfăşurat activităţi de corupere a unui om de afaceri de origine libaneză şi a unei alte persoane, precum și a unor funcţionari publici şi înalţi demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o hotărâre de guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice. Acest lucru ar fi adus un beneficiu direct firmei Interagro de aproximativ 600 milioane euro, reprezentat de vânzarea îngrăşămintelor chimice din stocurile existente sau ce urmau a fi produse.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co