Stiri

PSD: Coaliţia PNL-USR a inaugurat ”industria dispreţului faţă de adevăr”

PSD atacă, din nou, coaliția de guvernare! Prin respingerea de către majoritatea parlamentară a înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la decesele cauzate de COVID-19, PNL şi USR au inaugurat “industria dispreţului faţă de adevăr”. Declarația îi aparține lui Paul Stănescu, secretarul general al social-democraților.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD

“230 de parlamentari au votat ca numărul românilor morţi în pandemie să fie băgat sub preş. Au respins înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă, propusă de PSD, care avea ca scop restabilirea adevărului. Mesajul a fost clar: liberalii care au ascuns numărul morţilor nu trebuie traşi la răspundere. Începând de ieri, Coaliţia PNL-USR a inaugurat industria dispreţului faţă de adevăr”.

El a adăugat că “faptele” şi “responsabilitatea” sunt principalele “arme” cu care trebuie luptat împotriva pandemiei de COVID-19.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD

“Însă, acest Guvern face lucrurile exact pe dos. Dar, minciuna are picioare scurte. Vom afla oricum, mai devreme sau mai târziu, câţi morţi au ascuns în statistici. Această majoritate parlamentară va rămâne în istorie pentru îngroparea morţilor în statistici false. Un motiv plauzibil pentru care încearcă din răsputeri să îngroape cifrele reale este că, cel mai probabil, lucrurile sunt mult mai grave decât s-a spus. De la sutele de morţi anunţate iniţial de Voiculescu, presa a descoperit că sunt 5.000. Dar dacă sunt 10.000? Dacă sunt şi mai mulţi? PSD va face tot ce este politic posibil ca adevărul să iasă la lumină. Românii trebuie să ştie, nu-i aşa, domnule Cîţu?”.

Potrivit secretarul general al PSD, atât Vlad Voiculescu, cât şi Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii, sunt “obligaţi să scoată la lumină datele corecte”.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD

“De ce nu publică raportul anchetei interne despre care se spune că este gata? Îi şantajează cumva pe liberali? Sau vor să-l coafeze mai bine? Astfel de jocuri politice şi manipulări ale cifrelor sunt toxice, la fel ca toată guvernarea liberalo-useristă”.

Senatorii şi deputaţii au dat, marţi, vot negativ proiectului de hotărâre care vizează înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind identificarea situaţiei reale, a situaţiei raportate de autorităţi, a evoluţiei indicatorilor de sănătate publică şi a măsurilor de protejare a sănătăţii populaţiei românilor în pandemia declarată de OMS. S-au înregistrat 156 de voturi “pentru”, 230 de voturi ‘împotrivă’ şi nicio abţinere.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co