Stiri

Îngrijorare! Varianta indiană a coronavirusului, prezentă în 44 de ţări

Varianta care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India este prezentă în zeci de alte ţări din întreaga lume. Confirmarea vine din partea reprezentanților Organizaţiei Mondiale a Sănătății.

Varianta care a apărut pentru prima dată în India, în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS. De asemenea, sunt și notificări cu privire la detectarea în alte cinci ţări, arată oficialii foruluui mondial al sănătății.

În afară de India, în Marea Britanie a fost raportat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu această tulpină, relatează Agerpres

Această variantă a fost descrisă săptămâna aceasta de OMS drept “îngrijorătoare” şi reprezintă unul dintre motivele – însă nu singurul – care explică explozia pandemiei din India şi cel mai grav focar al pandemiei din lume în prezent.

Mutația indiană s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului. Asta pentru că fie sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri.

În ceea ce priveşte varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă din cauza faptul că este mai contagioasă.

Aproximativ 4.000 de persoane mor zilnic din cauza COVID-19 în India, unde numărul total al deceselor asociate, de la izbucnirea epidemiei, este de aproape 250.000.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co