Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge marcată și în România

Spitalele din țară se confruntă constant cu deficitul de unităţi şi preparate din sânge, iar multe intervenții sunt amânate din această cauză. Astfel, viața pacienților este pusă în pericol!

Pentru a creşte gradul de conştientizare asupra necesităţii donării de sânge, iar acest lucru se se realizeze în condiţii de siguranţă, în fiecare an, pe 14 iunie, se celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

La Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti, a fost o zi specială. Peste 130 de oameni au venit să doneze lichidul esențial vieții. Cu acestă ocazie, s-au putut bucura, alături de cadrele medicale, de un spectacol oferit de Asamblul de dansuri greceşti KYMATA (al Comunităţii Elene din România) și de Petty Mușa.

Statisticile arată că, în România doar 2% din populaţie donează sânge. Specialiștii au și câteva sfaturi pentru donatori: să dormă bine înainte, dacă se poate 7-8 ore; să mănânce dimineaţa, un mic dejun format din proteine şi glucide, fără prea multe grăsimi, dar cu multe lichide dulci, ceai cafea și sucuri naturale. Sub nici o formă nu trebuie să se fumeze înainte şi după de donare.

De asemenea, este cu desăvârşire interzis alcoolul în dimineaţa donării şi cu o seară înainte. Cafeaua este recomandată mai ales persoanelor care au în mod frecvent tensiunea arterială mică.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co