Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

USR anunță o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

Cătălin Drulă, preşedintele interimar al Uniunii Salvaţi România, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune o moţiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu, ministrului Educaţiei. În mandatul acestuia, Educaţia a ajuns să primească doar 2,28% din PIB, “unul din cele mai mici procente din ultimii 30 de ani şi cu mult sub ţinta de 6%” prevăzută în Legea educaţiei naţionale, susțin reprezentanții USR.

Aceștia atrag atenţia și asupra faptului că 6 din 10 copii din mediul rural merg pe jos la şcoală, iar 2 din 10 copii nu au suficientă mâncare. Totodată, oficialii USR reamintesc că România are a doua cea mai mare rată de abandon şcolar din Uniunea Europeană.

Liderul USR este nemulțumit și de alți miniștri din Cabinetul Ciucă, respectiv Sorin Grindeanu – de la Transporturi, și Lucian Bode, de la Interne.

Referitor la ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, președintele interimar al USR spune că acesta “măcar s-a prezentat în Parlament”, dar a adăugat că ar trebui demis, din cauza scumpirilor şi a noilor taxe avute în vedere. Nu în ultimul rând, Cătălin Drulă are un mesaj pentru Coaliție, legat de podul prăbușit din Neamț.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co