Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ziua de luni, aleasă de cei mai mulţi turişti pentru a ajunge la mare

Știați că ziua de luni este acum pe primul loc în clasamentul zilelor alese de cei mai mulţi turişti pentru a ajunge la mare? Oamenii încercă, astfel, să evite aglomeraţia. Spre deosebire de anii anteriori pandemiei, când cei mai mulţi turişti preferau să se cazeze în hotelurile de la Marea Neagră la începutul weekend-ului, iar zilele de joi şi vineri erau cele mai aglomerate atât pe şoselele ce duc spre litoral, cât şi în staţiuni şi hoteluri, în prezent, luni şi marţi sunt zilele alese cu precădere pentru data de check-in.

Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro

“Efectul se vede şi în acest sezon: ceea ce se întâmpla vinerea înainte de anul 2020 se întâmplă acum lunea, situaţie ce a condus la un paradox: în prezent, weekend-urile sunt mai lejere pe litoral în ceea ce priveşte numărul de turişti decât începutul săptămânii”.

Situaţia a fost influenţată şi de ideea larg răspândită potrivit căreia weekendul este mai scump la mare, ceea ce e adevărat într-o mică măsură şi se aplică doar în cazul celor care achiziţionează sejurul în vârf de sezon, când cererea este foarte mare, iar disponibilitatea de camere, mult redusă. Dar, în 90% dintre cazuri, nu există diferenţe de preţ pentru cei care cumpără vacanţe din timp, prin programul de Înscrieri Timpurii şi de la un turoperator.

Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro

“Dat fiind că pe litoral, durata medie a unui sejur este de 5 nopţi, oamenii preferă acum să vină la mare în zilele de luni şi să plece spre case sâmbăta, iar aglomeraţia crește direct proporţional în aceste zile. De aceea, le recomandăm turiştilor să încerce să prindă weekendul în sejur şi să se cazeze de joi sau de vineri”.

Predilecţia pentru o zi sau alta a săptămânii pentru a merge la mare diferă în funcţie de vârstă. Astfel, tinerii preferă dimineţile de vineri şi chiar sâmbăta pentru check-in, familiile cu copii se deplasează spre litoral lunea sau marţea, în vreme ce pentru persoanele mai în vârstă, care au ieşit la pensie, acest criteriu contează mai puţin pentru că nu sunt condiţionate de concedii.

Pe de altă parte, distanţa faţă de destinaţie influenţează durata sejurului pe litoral şi cu cât distanţa este mai mare, cu atât perioada sejurului creşte. Turiştii care provin din vestul ţării sau din zona de nord a Moldovei petrec mai mult timp la mare, cel puţin o săptămână, în comparaţie cu bucureştenii. Aceștia din urmă aleg chiar şi escapade foarte scurte, de două zile pe litoral. Dar, cu toate acestea, peste o treime din totalul turiştilor care ajung pe litoralul românesc sunt din Capitală, conform datelor colectate de tur-operatori în sezonul estival 2021.

În ceea ce priveşte mijlocul de transport preferat către mare, maşina personală rămâne principala modalitate de deplasare, în pofida scumpirilor de la pompă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co