Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cheile Bicazului, locul de un pitoresc aparte din centrul Munților Hășmaș

Zilele toride de vară ne îndeamnă să evadăm dintre betoanele incinse ale aglomerărilor urbane spre destinații răcoroase și relaxante! Iar cum România nu duce lipsă de acestea, vă recomandăm acum una dintre acestea: Cheile Bicazului. Este o zonă geografică deosebit de pitorească, situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării, în județele Neamț și Harghita.

Cheile au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania și Moldova. Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roșu în amonte până la localitatea Bicazul Ardelean în aval, este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă orașele Gheorgheni și Bicaz. Frumusețea locului îi atrage ca un magnet pe turiști.

Cheile Bicazului au o istorie care se întinde pe mii de ani, iar turiștii se pot bucura de masive impunătoare cu mai multe cascade, dar și cu peșteri și gropi. Cheile Bicazului, plus pădurea și pășunile din jur, au fost declarate parc național. În privința traseelor de aici, sunt câteva cu dificultate medie, pe care le poate parcurge oricine pasionat de adrenalină.

Turismul rural s-a dezvoltat și el în zonă, în ultimii ani. Sunt numeroase vile și cabane, iar prețurile la cazare sunt decente. Sunt și locuri de camping disponibile, iar o experiență aici merită trăită măcar o data-n viață!

Pe lângă Cheile Bicazului, puteți vizita și localitățile din jur. Orașul Bicaz are un peisaj ce-ți taie respirația, iar Gheorgheni oferă o arhitectură interesantă și o bucățică de istorie pentru cei interesați. Atât catedrala catolică, cât și muzeul de istorie nu trebuie să lipsească de pe agenda iubitorilor de cultură și arhitectură medievală. Imediat după Cheile Bicazului puteți vedea Lacul Roșu, o altă capodoperă a naturii.

Alte obiective turistice în zonă sunt: Barajul Izvorul Muntelui, este cel mai mare baraj de greutate de pe râurile interioare ale României și al treilea dintre cele mai înalte din țară, Masivul Ceahlău, unul dintre cei mai importanți munți din Carpații Orientali în ceea ce privește turismul, dar și lacul de acumulare Izvorul Muntelui, la 4 km de Bicaz, pe DN 15, cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România.

În comuna Bicaz Chei, pe DN 12C, se află Biserica Învierea Domnului. Tot în apropiere de Cheile Bicazului este și Peștera Ghiocelul, o descoperire relativ recentă cuprinsă în blocul calcaros Munticelul. În partea de sud-est a peșterii este Lacul Zânelor, iar la câțiva metri este Cimitirul Urșilor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co