Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Transportul subvenţionat în Deltă, reluat de la 1 iulie

După îndelungi discuții și controvere, transportul subvenţionat de călători şi mărfuri în Delta Dunării a fost reluat de la 1 iulie! Asta după ce activitatea Navrom Tulcea a fost suspendată, timp de aproape o săptămână, din cauza faptului că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu a acordat banii necesari din luna aprilie…! Între timp, ministerul de resort a alocat o parte din sumele datorate. Mai exact, banii destinaţi atât achiziţionării de combustibil, cât şi plăţii salariilor angajaţilor acestei societăți.

Cei aproape 130 de angajaţi ai societăţii care primeşte subvenţie pentru transportul călătorilor şi mărfurilor în Deltă nu își încasaseră salariile de peste o lună, iar situaţia populaţiei din Deltă, rămasă fără un mijloc de transport accesibil la preț, era critică.

Robert Costache, șeful flotilei Navrom Delta SA (sursa: agerpres.ro)

“Oamenii speră să-şi păstreze acest loc de muncă, fiindcă sunt unii cu o vechime chiar şi de 30 de ani, iar legătura cu o navă este specială”.

De altfel, potrivit conducerii societăţii, unul din cei 134 de angajaţi şi-a dat demisia din cauza problemelor ivite.

Puţini locuitori din Deltă şi-au permis în perioada în care activitatea Navrom a fost supendată să ajungă la Tulcea. Asta din cauza faptului că celelalte firme care fac curse regulate între Tulcea şi localităţile din Deltă oferă localnicilor o reducere de preţ de doar 10 lei. Astfel, o persoană care locuieşte în Crişan de exemplu plăteşte pentru o călătorie până în municipiu 60 sau 70 de lei în loc de 10 lei, tariful practicat până acum de nava clasică a societăţii suvenționate de stat.

O altă problemă este că ambarcaţiunile mici nu pot transporta foarte multe electrocasnice sau alte bunuri de dimensiuni mari. Mai mult, în plin sezon estival, magazinele au nevoie de un flux continuu de alimente care să fie transportate în condiţii de siguranţă sanitar-veterinară.

În Deltă, locuiesc aproximativ 10.000 de persoane, multe dintre ele cu venituri mici.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co