Stiri

Voucherele pentru biciclete nu sunt transmisibile

Primăria Capitalei a anunțat că voucherele pentru achiziţionarea de biciclete nu pot fi transmisibile. Precizările au fost făcute în urma apariţiei pe internet a unor postări despre vinderea și achiziționarea acestora.

„Prin regulamentul Programului „Bicicliști în București”, Primăria Capitalei a luat toate măsurile legale pentru a preveni tranzacționarea voucherelor de bicicletă, respectiv personalizarea acestora cu numele, prenumele și codul numeric personal al fiecărui beneficiar și menționarea explicită a faptului că acestea nu sunt transmisibile, inclusiv pe verso-ul voucherelor”, au declarat oficialii PMB.

Cu toate acestea, municipalitatea precizează că beneficiarul voucherului îl poate însoţi pe eventualul cumpărător la magazin pentru ca voucherul să fie folosit de titular, fiindcă acest lucru este similar cu revânzarea bibicletei şi nu contravine regulamentului, având în vedere că oricum bicicletea va ajunge la un bucureştean care vrea să o folosească.

Prin acest program, Primăria Capitalei își propune să încurajeze cetățenii să adopte un stil de viață sănătos, dar și să folosească mijloacele de transport alternative, cu efecte benefice asupra descongestionării traficului și reducerii nivelului de poluare.

Proiectul “Biciclişti în Bucureşti” a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului din 30 iunie 2017 şi prevede acordarea a 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în Capitală care vor să îşi cumpere o bicicletă, simplă sau electrică.

Unele vouchere date de Primăria Capitalei au fost scoase la vânzare de beneficiarii lor pe site-uri de comercializare online, precum OLX, unde vânzătorii cereau pe ele între 350 şi 400 de lei. OLX a anunţat că va dezactiva anunţurile de vânzare a voucherelor.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co