Stiri

Veniturile din criptomonede, declarate la Fisc

Veniturile din criptomonede – monede digitale, nebancare, folosite ca mijloc de plată – va trebui declarate la Fisc până la data de 15 iulie 2018. Această condiție vine în urma depunerii Formularului unic 212.
Suma realizată astfel va fi impozitată cu 10%. Dacă depăşeşte 22.800 de lei pentru anul 2017, se vor aplica alte impozite pentru contribuțiile sociale și cele pentru sănătate, în cazul în care contribuabilii nu sunt și salariați.
De asemenea, la veniturile financiare se iau în considerare şi pierderile, astfel că se poate declara numai diferenţa dintre câştiguri şi pierderi, în timp ce la categoria „alte venituri” trebuie declarate sumele exacte.
„Este mai bine ca aceste venituri să fie declarate, chiar dacă acum Fiscul se bazează exclusiv pe conformarea voluntară. Oricum, la încasarea veniturilor din criptomonede este utilizat contul bancar şi acolo se va vedea totul, din punct de vedere fiscal”, a declarat Gabriel Sincu, coordonatorul Departamentului Impozite Directe din cadrul EY România.
Experţii fiscali au precizat că există români care au realizat milioane de euro din criptomonede și îi sfătuiesc pe aceştia să declare sumele câștigate, pentru siguranță.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co