Stiri

A avut loc prima sedinta pentru trecerea la euro

Joi a avut loc prima ședință a Comisiei Naționale pentru trecerea la euro, condusă de premierul Viorica Dăncilă.

„Este un moment important care se referă la un proiect de ţară, un proiect care trebuie să reunească în jurul lui toate forţele şi cred că putem să ne punem toţi semnătura pe al treilea proiect de ţară al României, după NATO şi aderarea României la Uniunea Europeană”, a spus premierul la începutul ședinței.

Comisia a decis că își va desfășura activitatea până la sfârșitul anului și se va reuni bilunar. De asemenea, până pe 15 noiembrie trebuie să elaboreze un raport referitor la stadiul actual al îndeplinirii criteriilor de convergenţă şi fundamentare a Planului Naţional de adoptare a monedei euro și să propună o declarație politică de asumare a Planului de adoptare a monedei euro.

Deși absent la întâlnire, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin intermediul consilierului prezidențial, în care își arată susținerea pentru înființarea Comisiei Naționale de trecere la euro.

“În mesajul transmis cu prilejul reuniunii, preşedintele României, Klaus Iohannis, a salutat înfiinţarea Comisiei pentru pregătirea adoptării euro în acest cadru instituţional lărgit, menit să favorizeze asigurarea consensului naţional pentru pregătirea aderării României la zona euro. Preşedintele a apreciat că un asemenea demers consensual privind aprofundarea integrării europene este benefic României şi că îl va susţine în mod consecvent”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Printre cei care au fost prezenți se numără guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu şi reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co