Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tur ornitologic gratuit in Capitala

Tururi ornitologice gratuite pentru bucureșteni în acest week end. Evenimentul organizat de Ziua Păsărilor, pe 1 aprilie, a fost reprogramat anul acesta din cauza condițiilor meteo. Așa că tradiția plimbărilor în Parcul Național Văcărești va fi reluată duminică, pe 15 aprilie.
Scopul este ca toţi participanţii să înveţe să recunoască speciile comune din parc şi pe care le pot întâlni şi aproape de casele lor, dar şi cum le pot ajuta , de la tipul de hrană preferat de păsări la cum se construieşte şi se amplasează corect un cuib.
Primele tururi încep la ora 8,00 dimineaţa şi se încheie la ora 13,00.
Un tur durează între 60 şi 80 de minute şi parcurge traseul amenajat de rangerii parcului în proiectul “Păsările Oraşului”.

“În urma proiectului, pe care l-am derulat cu susţinerea companiei Enel, păsările au beneficiat de hrănitori pe timp de iarnă şi de mai multe cuiburi artificiale în parc. Oamenii beneficiază acum de un foişor de unde pot urmări paradele nupţiale la păsările de apă, dar şi de panouri informative cu speciile cel mai des întâlnite la noi în sit”, a spus Vlad Cioflec, ranger din Parcul Natural Văcăreşti.

Cei care doresc să participe la tur sunt rugaţi să se echipeze corespunzător: cu binoclu, pantaloni lungi, bocanci sau pantofi de teren, şepci sau pălării, cremă de soare.
Societatea Ornitologică Română este cea mai importantă organizaţie independentă de conservare a păsărilor din România.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co