Stiri

Ursul panda sălbatic “se reface” în China

Vești bune pentru iubitorii de animale! Numărul urşilor panda sălbatici a ajuns la 1.800 de exemplare în China, astfel încât nu mai este o specie în pericol în aceasă șară, au anunțat autoritățile de la Beijing.

Ministerul autohton al Mediului a precizat că “s-au ameliorat condiţiile de viaţă ale unor specii rare”, precum ursul panda sălbatic, antilopele tibetane, sau cerbii Pere David.

Nivelul “vulnerabil” este al cincilea pe scara speciilor aflate în pericol de extincţie, relatează Agerpres.

Totodată, s-a constat și creşterea populaţiei altor exemplare în pericol, precum tigrii, leoparzii siberieni şi ibisul japonez.

Reprezentanții World Wildlife Fund au ajustat deja în 2016 la “vulnerabil” nivelul de ameninţare a urşilor panda și au evaluat că există peste 1.800 de exemplare în lume.

Habitatul natural al urşilor panda se limitează, în prezent, la şase zone muntoase din câteva provincii chineze.

China, ţara de origine a urşilor panda, a creat peste 40 de rezervaţii naturale a căror suprafaţă atinge 16.200 de kilometri pătraţi.

Au fost, de asemenea, implementate programe de protecţie a zonelor forestiere naturale şi s-a intensificat rata împăduririlor, pentru a preveni pericolul de erodare a solurilor din habitatele acestor mamifere.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co