Stiri

Un nou cartier în sectorul 5

40.000 de locuinţe, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ şi mai multe unităţi de învăţământ, TOATE în sectorul 5 al Capitalei! Primăria Sectorului 5 a semnat cu Banca Mondială un Acord de asistență tehnică pentru acest proiect în zona Antiaeriană.

“Acordul semnat astăzi oferă suportul tehnic pentru demararea celor mai mari proiecte de dezvoltare urbană din România, de după 1989. Astfel, pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriană, aflat în administrarea Sectorului 5, va prinde contur un nou cartier.”, transmite instituția printr-un comunicat.

Dezvoltarea economică a zonei de sud-est este o prioritate pentru primărie, care încearcă să atragă investitori în această parte a Capitalei. Prin programul „Laser Valley”, un hub tehnologic în care Banca Mondială va asigura componenta de know-how, vor fi create condiții atractive pentru potențialii parteneri.

„Este primul proiect de acest gen dezvoltat în România ultimilor 30 de ani, iar, pentru un proiect atât de mare, nu puteam să sperăm la un partener mai bun decât Banca Mondială”, a declarat Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

De altfel, Primăria sectorului 5 mai colaborează cu Banca Mondială și pentru alte proiecte, cum ar fi regenerarea urbană a cartierului Ferentari.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co