Stiri

Teatru pentru adolescenți la Excelsior

Teatrul Excelsior atrage tinerii spre teatru. “Missouri Sky”, piesa câștigătoare a Concursului New Drama 2017, are premiera de la ora 19:00 la Sala Studio. New Drama este un concurs de dramaturgie pentru adolescenți ajuns la a treia ediție. Proiectul este destinat tinerilor pasionaţi de teatru, adolescenţi între 14 și 18 ani, pe care îi încurajează să scrie pentru scenă.

“Missouri Sky este un spectacol despre potriviri. (…) Doi oameni care, în felul lor, nu-şi găsesc locul: o femeie care trăieşte cvasi-singură, aflată la răscrucea inefabilă dintre ‘tinereţe’ şi ‘bătrâneţe’ – sau accepţiunile generale legate de aceste două concepte; un băiat pentru care viitorul nu e sursă de entuziasm, ci de angoasă”, spune autorul piesei, Victor Morozov.

Regia spectacolului este semnată de Silvia Roman, iar din distribuţie fac parte actorii Andreea Hristu şi Dan Pughineanu. Scenografia este realizată de Ruxandra Manolovici, iar muzica poartă semnătura lui Bogdan Balea. Piesa mai este programată și pe 29 martie, de la ora 13:30.

Concursul “New Drama” îi încurajează pe adolescenți să își dezvolte imaginaţia prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Tineri din toată țara sunt invitați să trimită piese într-un act care sunt jurizate de o comisie de profesioniști. 6 dintre ele ajung în faza finală, iar autorii participă la un atelier de scriere dramatică. Textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa câștigătoare este pusă în scenă, iar spectacolul intră în repertoriul Teatrului Excelsior. Pentru ediția din 2018 încă nu au fost anunțate rezultatele.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co