Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tudorel Toader: Ministrul Justiției nu poate sesiza Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri, la „Ora Guvernului”, din Senat, unde a fost convocat de opoziție pentru a da explicații cu privire la raportul GRECO, că nu a sesizat Comisia de la Veneția, deoarece nu are dreptul să facă acest lucru în calitatea pe care o are.

„Eu sunt membru în Comisia de la Veneţia de patru ani de zile. Dar vă rog să verificaţi competenţele de sesizare a Comisiei de la Veneția. La acest moment, ministrul Justiției nu are dreptul legal, procedural, să sesizeze Comisia de la Venetia”, a explicat Tudorel Toader.

El a precizat că a asistat, în cadrul ședinței de miercuri, la o dezbatere politică, pe o temă juridică, însă fără argumente specifice domeniului, și că legislația trebuie să țină pasul cu fenomenul infracțional, dar să respecte totodată și drepturile individuale, susținând că este necesară modificarea legilor Justiției.

Întrebat de ce nu a propus și revocarea deputatului PSD Florin Iordache, odată cu cea a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ministrul a răspuns că în atribuțiile sale nu intră revocarea parlamentarilor.

„Am fost întrebat, dacă am propus revocarea procurorului șef al DNA, de ce nu propun și revocarea domnului Florin Iordache. Potrivit art. (32), procurorii își desfășoară activitatea şi sunt în autoritatea ministrului Justiției. Dar în Constitutie nu este niciun articol care să spună că parlamentarii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministrului Justitiei”, a declarat Tudorel Toader.

Ședința a fost condusă de Adrian Țuțuianu și au fost prezenți 79 din 136 de senatori.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co