Stiri

Au început examenele de titularizare ale profesorilor

În perioada 10 mai-29 iulie, cadrele didactive vor susține probele orale și inspecțiile la clasă, pentru examenul de titularizare. Ministerul Educației a precizat că aproximativ 31.000 de cadre didactice s-au înscris la examen, dintre care  4.500 sunt absolvenţi ai promoţiei curente.

După desfășurarea probelor orale, profesorii care doresc să obțină un loc stabil la catedră, vor susține pe 11 iulie și proba scrisă.

Ministrul Educației a anunțat publicarea a aproximativ 4.500 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nederminată, dintre care peste 3.300 în mediul urban şi 1.140 în mediul rural.

Înscrierea candidaţilor la concurs a avut loc în perioada 20 aprilie – 3 mai, inclusiv, pentru absolvenţii promoţiei curente, iar etapa de verificare a dosarelor şi de validare a fişelor de înscriere s-a derulat în perioada 4-9 mai 2018.

Rezultatele vor fi afişate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestaţiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.

Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe judeţe, iar repartizarea pe posturi se va face prin şedinţă publică, în ordinea notelor obţinute la examen.

Anul trecut, rata de promovare a examenului de titularizare a fost de peste 47% în rândul candidaţilor care au obţinut note egale sau mai mari de 7.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co