Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Contestațiile pentru autobuzele RATB, respinse

Contestațiile privind licitația de autobuze pentru RATB au fost respinse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, acestea fiind depuse de Mercedes şi Karsan, competitorii pentru Otokar, câștigătorii licitației.

Mercedes şi Karsan au contestat dezicia Primăriei Capitalei de a declara câștigătoare firma turcească Otokar, pentru achiziționarea unui număr de 400 de autobuze.

În contestația depusă, cele două companii au reclamat numeroase nereguli ale ofertei Otokar. Firma desemnată câștigătoare a fost preferată deoarece ar fabrica autobuze mai scumpe, însă mai bune decât cele făcute de celelalte firme.

„Autobuzele Otokar depășeșesc lungimile acceptate, nu respectă normele europene de rezistență la vibrații și nici măcar nu încap în garajul menționat de producătorul turc în ofertă”, spun competitorii de la Mercedes.

Printre acuzațiile aduse în contestație se numără faptul că

-autobuzele din gama de 10 metri și 18 metri lungime au cu până la 30 de centimetri mai mult decât maximul admis.

-autobuzele M3 nu sunt omologate CE pentru lungimile maxime admise

-ușile se deschid cu 10 centimetri mai puțin decât minimul cerut

-unitatea care asigură service-ul nu este autorizată pentru clasa M3. Autobuzele nici nu încap în service căci lățimea ușilor este mai mică decât cea a autobuzului. Lifturile de ridicare au o putere de doar 3 tone față de cele 11 tone ale unui autobuz normal.

-autobuzele nu sunt certificate CEE ONU R66 privind rezistența în trafic la șocuri și vibrații.

Atât Mercedes cât și Karsan mai acuză şi faptul că nu li s-a precizat modul de punctare a ofertelor lor, punctajele pe fiecare factor luat în calcul și că li s-a refuzat informarea asupra acestor aspecte.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co