Stiri

Transfăgărășanul ar putea fi reabilitat cu bani europeni

Transfăgărășanul ar putea fi reabilitat cu bani europeni! Cel puțin aceasta este intenția Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastruturii Rutiere (CNAIR), care a inclus DN7C pe lista proiectelor de infrastructură pentru care se dorește atragerea de finanțare europeană.

DN7C, cunoscut sub denumirea de Transfăgărășan, este considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România.

Proiectul Transfăgărășan – Transregio are ca principal scop îmbunătățirea infrastructurii, pentru dezvoltarea economică a regiunii deservite de rețeaua rutieră existentă, în vederea dezvoltării turismului în zonă.

În acest sens, CNAIR intenționează elaborarea unui studiu de fezabilitate și de expertize tehnice pentru toate podurile, pasajele, viaductele și tunelurile de pe DN7C, inclusiv pentru consolidările de ziduri, în vederea executării de lucrări de întreținere și reabilitare.

Valoarea totală a proiectului este de 6.164.795,96 lei (inclusiv TVA) și va fi finanțat în proporție de 75% prin contribuția Uniunii Europene, din Fondul European de Dezvoltare Regională – 3.926.549,20 lei, iar 25%, prin contribuția proprie a statului român – 1.308.849,73 lei, restul de 929.397,03 lei reprezentând TVA.

Durata proiectului, potrivit CNAIR, este de 26 de luni.

Cu o lungime de 151 de kilometri, DN7C a fost realizat în perioada 1970 – 1974, Transfăgărășanul fiind pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C) din Munții Parâng.

Zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie, pentru că drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este nepractică.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co