Stiri

Tragedie în India! Ploile musonice au făcut ravagii

Ploile torenţiale care au căzut, în ultimele ore, în oraşul indian Mumbai, au făcut ravagii, anunță agențiile internaționale.

O clădirea cu trei etaje, situată în suburbia metropolei, s-a prăbuşit miercuri seară, iar o casă cu etaj situată lângă clădire a fost zdrobită sub dărâmături.

18 persoane au fost scoase de sub moloz, iar 11 dintre acestea și-au pierdut viața.

Salvatorii mobilizați în zonă căutau încă supravieţuitori. Locuitori din alte trei clădiri din apropiere aflate, de asemenea în stare precară, au fost evacuaţi, potrivit oficialilor locali preluați de Agerpres.

Prăbuşirea clădirilor este la ordinea zilei, din păcate, în India. Printre cauze se numără, starea precară a construcţiilor, utilizarea materialelor de construcţie necorespunzătoare şi nerespectarea reglementărilor în domeniu. Multe tragedii au loc în timpul sezonului musonic.

Acum, drumuri şi pieţe din Mumbai au fost inundate, iar circulaţia unora dintre autobuzele şi trenurile locale a fost întreruptă. Asta în condițiile în care capitala financiară a Indiei a fost grav afectată de pandemia de COVID-19.

Sezonul musonic a debutat mai devreme în acest an în Mumbai. Biroul de meteorologie a emis coduri roşii de vreme severă pentru acest oraş şi districtele învecinate.

Sezonul musonic creează de obicei blocaje impresionante în Mumbai, un oraş construit pe ţărmul Mării Arabiei, din cauza inundaţiilor ample provocate de ploile torenţiale. Decesele localnicilor sunt adeseori cauzate de prăbuşirea unor locuinţe, electrocutare şi înec, mai notează Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co