Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Primarul din Ciorani – Prahova şi alți 16 inculpaţi, puşi în libertate

Marin Voicu, primarul comunei prahovene Ciorani, şi alți16 inculpaţi reţinuţi în dosarul care vizează fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 au fost puşi în libertate.Decizia pronunţată, joi, de Judecătoria Ploieşti nu este însă definitivă.

Voicu a fost reţinut pentru instigare la falsificarea evidenţelor electorale, iar alți 16 inculpaţi au fost acuzaţi de falsificarea acestor documente.

Oamenii legii au efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare în acest dosar.15 dintre acestea au avut loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul edilului Marin Voicu.Alte trei descinderi au fost în municipiul Ploieşti.

În urma acestor percheziții, 17 persoane, inclusiv primarul, au fost duse la audieri, iar ulterior reţinute.

Comunicat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co