Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Jumătate dintre adulţii europeni, imunizați anti-COVID-19

La aproape un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei de SARS-COV-2, vin vești bune de pe Bătrânul Continent! Jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză din serurile anti-COVID-19. Anunțul vine chiar din partea preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aproximativ 450 de milioane de oameni trăiesc în prezent în Uniunea Europeană, iar 100 de milioane dintre aceștia au fost imunizați cu schemă completă, a adăugat oficialul.

Cele mai multe dintre vaccinurile dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 necesită administrare în două doze, pentru a asigura o imunitate sporită în faţa noului coronavirus.

Odată cu creşterea ratei de vaccinare din UE, numărul infectărilor cu noul coronavirus a început totodată să scadă la nivelul blocului european. Asta a permis ţărilor membre să îşi redeschidă economiile naţionale.

Impactul pozitiv al vaccinării poate fi simţit la nivelul întregului continent. 36 de ţări din această regiune a lumii, în care se află 53 de state, relaxează restricţiile antiepidemice din această săptămână, potrivit directorului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de Agerpres.

Totuşi, specialiștii avertizează în legătură cu apariţia unui fals sentiment de siguranţă și spun că dacă o persoană se vaccinează, acest lucru nu înseamnă neapărat că aceasta nu poate să mai transmită virusul. Mai mult, marile festivaluri şi competiţiile sportive care au loc în zilele şi săptămânile următoare prezintă riscuri suplimentare.

Alţi experţi au atras atenţia asupra faptului că ritmul campaniilor de vaccinare din alte ţări ale lumii este mult mai lent.Pentru că nu dispun de unităţi de producţie a vaccinurilor, ţările sărace depind în mare măsură de donaţiile care le sunt oferite de statele mai bogate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co