Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tragedie în Bulgaria. Accident de autocar cu zeci de morţi, majoritatea nord-macedoneni

Accident terifiant de autocar în Bulgaria, în noaptea de luni spre marţi, soldat cu cel puţin 45 de morți, printre care și 5 copii! Victimele erau originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul, dar de etnie albaneză.

Drama a survenit în jurul orelor locale 02:00, pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia. Doar 7 pasageri au fost salvaţi. Şoferul a murit imediat și nimeni nu a deschis ușile pentru a le permite pasagerilor să se salveze din incendiu, au explicat autoritățile bulgare.

Autocarul a izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit. Drumul a fost recent renovat cu fonduri europene. 52 de pasageri, dintre care doisprezece minori, se aflau la bordul autocarului, care se întorcea în Macedonia de Nord via Bulgaria, după o excursie în Turcia.

“Supravieţuitorii sunt traumatizaţi, şi-au pierdut apropiaţii, copiii. Au sărit pe geamuri”, a relatat şefa Centrului pentru mari arşi unde au fost duşi supravieţuitorii, citată de presa locală.

Trei autocare se deplasau împreună, în aceeași direcție, iar cel implicat în accident era ultimul din convoi.

Premierul Macedoniei de Nord s-a declarat şocat de cele întâmplate. Acesta s-a deplasat la locul tragediei, împreună cu miniştrii de Externe şi al Sănătăţii, pentru a se informa exact de cele întâmplate. Totodată, i-a vizitat și încurajat pe supravieţuitorii accidentului, internaţi în spitalul de urgenţă Pirogov.

Cel mai recent accident rutier grav din Bulgaria datează din august 2018, când 17 pasageri au murit în timp ce vehiculul în care se aflau circula pe o ploaie torenţială. La bord se aflau turişti bulgari ce se întorceau dintr-o excursie la o mănăstire dintr-o regiune montană, la nord de Sofia.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co