Stiri

Florin Cîţu este noul președinte al Senatului

Se împart funcțiile în România, după crearea unei noi majorități parlamentare, PNL-PSD-UMDR și minorități naționale. După ce Marcel Ciolacu a fost instalat la conducerea Camerei Deputaților iar Anca Dragu a fost revocată de la șefia Senatului, noul preşedinte al forului este acum liderul liberalilor, Florin Cîţu.

Votul a fost secret, cu buletine, și au fost înregistrate 82 voturi “pentru” și 25 “împotrivă” (de la USR).

Anca Dragu, din partea USR, care a candidat din nou după ce fost revocată din funcţie, a obţinut 25 voturi “pentru” şi 82 “împotrivă”.

Dacian Cioloş, președintele USR, a reacționat promt. El consideră că revocarea Ancăi Dragu de la şefia Senatului “forţează Constituţia” şi e o “avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie.

“Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîţu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliţiei cu USR, monstruoasa alianţă PNL – PSD – UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcţia de preşedintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziţie. Dincolo de faptul că revocarea forţează Constituţia, ea este şi o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acţiona: în forţă, fără respect pentru reguli şi meritocraţie”, a scris Cioloş, marţi, pe Facebook.

Ciolos mai arată că acest mod brutal prin care a fost îndepărtată Anca Dragu, fără motive temeinice şi fără sens, se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acţionează fără scrupule sub deviza “pentru că putem”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co