Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Tinerii vor primi bilete gratuite pentru a călători prin Europa

Uniunea Europeană a lansat un program prin care acordă permise de călătorie „Interrail” tinerilor europeni. Iniţiativa a fost gândită pentru a contura asumarea identităţii europene în rândul tinerilor prin intermediul călătoriilor.

Programul „DiscoverEU” încearcă să contravină sentimentului de populism şi să promoveze Europa prin garantarea unui acces mai uşor la schimburile culturale.

Aproximativ 30.000 de tineri din UE care vor împlini anul acesta vârsta de 18 ani vor fi eligibili pentru permise de călătorie valabile 30 de zile, cu ajutorul cărora pot călători gratuit în patru ţări europene.

Proiectul DiscoverEU acoperă, însă, doar costurile de călătoriie. Tinerii va trebui să îşi achite singuri cheltuielile pentru cazare, mâncare şi alte costuri.

Iniţiativa a fost aprobată în luna martie, când s-a şi alocat un buget de 12 milioane de euro pentru acest proiect.

Ideea a fost propusă de liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, care a introdus iniţiativa în Parlamentul European.

Bugetul acoperă doar 15.000 de permise de călătorie, astfel că va exista un concurs. Tinerii interesați trebuie să înregistreze o aplicaţie pe portalul oficial al Uniunii Europene, respectiv europa.eu,  pentru a-şi câştiga permisul de călătorie. Cei interesaţi trebuie să aplice în luna iunie într-un interval de două săptămâni care va fi anunţat de structura europeană.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co