Stiri

Teodorovici, despre banii justificați de diaspora

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul prin care românii din străinătate vor fi obligați să justifice banii trimiși în țară face parte din transpunerea unei prevederi europene, dar consideră că România nu ar trebui să se grăbească să o implementeze.

„Nu cred că România este ultima ţară care nu a transpus acea prevedere europeană şi cred că ar trebui să ne gândim de două ori atunci când transpunem un act normativ. Nu spune nimeni că nu trebuie să-l transpui, dar trebuie să vedem dacă toate celelalte state membre ale UE au transpus respectiva prevedere europeană. Nu sunt adeptul transpunerii doar pentru că cineva ne cere”, a afirmat Ministrul Finanțelor.

Românii din diaspora vor fi obligaţi să justifice cu documente sumele trimise în ţară ce depăşesc 1.000 de euro. Proiectul se află în lucru la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor încă de la începutul anului.

Eugen Teodorovici a anunțat că va discuta cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor din cadrul Oficiului pentru a analiza documentul.

Proiectul de lege prevede şi sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor de raportare, constând în amenzi cuprinse între 25.000 şi 150.000 lei.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co