Stiri

Tăriceanu, indignat de protocolul SRI-ANI

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat pe pagina sa de Facebook un anunț prin care critică dur protocolul încheiat între Serviciul Român de Informații și Agenția Națională de Integritate.

„Săptămânile acestea au fost puse la locul lor din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle care arată modul de operare al statului paralel. Recent, într-un articol apărut în presa centrală, se arată cum, pe baza protocolului încheiat între SRI și ANI, această instituție a fost folosită ca armă politică”.

Tăriceanu afirmă că, prin acțiunile desfășurate, „SRI și-a depășit cu mult atribuțiile legale ce ar trebui să privească strict chestiunile de securitate națională”. De asemenea, președintele Senatului precizează că, în această situație, ANI a fost folosită ca armă politică.

Multe informații despre acest subiect au fost dezvăluite și de fostul director al ANI Horia Georgescu, inclusiv detalii despre ordinele primite pentru a face dosare unor oameni politici incomozi.

„SRI a trimis la ANI informații despre președintele Klaus Iohannis și despre actualul șef al SRI, Eduard Hellvig, care, cu siguranță, au fost transformate în dosare. Subliniez că mi se pare mai puțin important numele celor doi și mult mai important un mod de operare”, a menționat în postare Președintele Senatului.

Acesta a afişat câteva întrebări legitime, precizând că așteaptă un răspuns coerent. Una dintre ele se referă la SRI, respectiv dacă a mai trimis astfel de informații despre Klaus Iohannis și Eduard Hellvig și altor instituţii în afară de ANI, gândindu-se în mod special la DNA.

Tăriceanu se mai întreabă și „în baza căror prevederi legale, SRI a furnizat ANI informații care nu aveau legătură cu chestiuni ce privesc siguranța națională” și „care este numărul de dosare realizate de ANI în urma informațiilor primite de la SRI”.

În încheiere, al doilea om în stat a subliniat că, „atât timp cât instituții ca DNA sau ANI sunt folosite ca arme politice, România va rămâne blocată într-un cerc vicios al neîncrederii și instabilității.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co