Stiri

Amfiteatru în aer liber în Capitală

Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București va deschide pe acoperiș, la sfârșitul lunii mai, un amfiteatru în aer liber.

Acesta va avea o capacitate de 299 de locuri și se va afla la o înălțime de peste 30 de metri de la sol. De asemenea, va avea 6 lifturi de acces și va fi dotat cu instalații de sunet și lumină pentru a face un spectacol generos.

Sala va fi inaugurată oficial pe 24 mai, urmând ca spațiul să fie folosit atât pentru piesele de teatru, cât și pentru alte evenimente și spectacole.

Reprezentanții Teatrului Național așteaptă investitori pentru terasă, care va fi amenajată ca restaurant pe acoperiș și care ar urma să înlocuiască celebra „Lăptărie a lui Enache”. Aceștia au anunțat anul trecut o licitație pentru închirierea unor spații destinate unui restaurant, însă aceasta nu s-a încheiat nici până în prezent.

Publicul care dorește să vadă Amfiteatrul de pe acoperiș înainte de primele spectacole programate acolo o poate face în fiecare zi de luni, în cadrul Tururilor Ghidate, la orele 12.00, 14.00 și 16.00. În cadrul acestor tururi, publicul are acces în zonele culiselor și în locuri în care, de obicei, nu ajunge, putând să afle lucruri mai puțin cunoscute din istoria teatrului, de la amfitrionul și ghidul Ionuț Corpaci. Biletele se pot achiziționa atât online, cât și de la casa de bilete a Teatrului Național București.

Tot în clădirea teatrului s-a deschis recent și o librărie, unde se găsesc atât cărți de teatru, cât și beletristică și obiecte de papetărie sau cadouri.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co