Stiri

Târguri în Capitală de 1 mai

1 Mai Muncitoresc cade în acest an într-o zi de marți. Deși litoralul și zonele de munte vor fi pline, mulți nu vor avea parte de un weekend prelungit, fiind obligați să muncească. Pentru bucureștenii care nu pot pleca mai multe zile în afara Capitalei, se organizează târguri de Ziua Muncii.
Acestea vor fi deschise în tot intervalul weekendului prelungit, de pe 28 aprilie până pe 1 mai inclusiv, în trei parcuri din Bucureşti.
În Parcul Alexandru Ioan Cuza vizitatorii pot gusta din micii boierești, dar și din pastramă, ceafă de porc și frigărui. De asemenea, cei care amenajează grătare vor pregăti pentru amatorii de pește scrumbie de Dunăre, biban de mare, cotlet de somon sau păstrăv.
Și Parcul Plumbuita vă așteaptă cu mititei proaspeți, cârnați și frigărui, dar și cu sarmale cu mămăliguță.
În Parcul Kiseleff, vizitatorii care vor să guste ceva exotic sunt așteptați cu fructe de mare și o serie de preparate tradiţionale spaniole, ca bocadillo, sandwich cu jamon serrano, chipsuri din somon sau hamsii, iar ca băutură se va servi sangria, de asemenea specific spaniolă.
În cadrul târgului sunt preparate plăcinte de toate felurile sau clătite cu dulceață și ciocolată.
Dacă doriți locuri mai retrase pentru a petrece cu familia și prietenii, Parcul Tineretului vă stă la dispoziție pentru o zi la iarbă verde. De asemenea, aici găsiți și locuri amenajate pentru a face grătar.
Ziua 1 mai este sărbătorită de români, dar și de majoritatea țărilor lumii.
În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co