Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Stații pentru deșeuri, în București

Capitala va avea stații de valorificare energetică a deșeurilor, promite Primarul General. În curând, specialiștii din cadrul autorităților centrale și locale vor decide numărul unităților, a anunțat Gabriela Firea.

“În urma consultării cât se poate de responsabile cu specialiştii din domeniu, vom alege între o singură staţie de valorificare energetică pentru milionul de tone de deşeuri din Capitală; varianta a doua – două astfel de staţii de valorificare energetică, la care să fie captate câte trei sectoare, sau trei astfel de staţii, pentru câte două sectoare”, a declarat edilul.

Stațiile vor fi în apropierea CET-urilor, pentru realizarea legăturii între activitatea de colectare-reciclare și cea de valorificare energetică.

Primarul general a mai anunțat că în curând se vor inaugura și cele 50 de stații automatizate pentru colectarea deșeurilor, amplasate în cele 6 sectoare, în urma unui proiect realizat de Green Group.

“După perioada aceasta de iarnă târzie, cu siguranţă vă vom invita la lansarea acestor staţii automatizate de colectare a deşeurilor, la care cetăţenii vor putea să primească ori bani, ori tichete valorice, cu care să meargă în hipermarket-uri pentru a-şi cumpăra anumite produse.”, a declarat aceasta.

Edilul a menționat că un rol important îl are educația privind deșeurile și reciclarea pentru ca orașul să ajungă la ținta pe care și-a propus-o Primăria Capitalei, să recicleze 50% din deșeuri până în 2020. Acum, procentul anual este de cel mult 15%.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co