Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Legile Justiției au trecut de Camera Deputaților

Cele trei legi ale justiției au trecut în grabă de Camera Deputaților. Principala modificare adusă legilor este eliminarea președintelui României din procedura numirii conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Forul decizional este, însă, Senatul. Luni, legile privind statutul magistraților, organizarea judiciară și funcționarea CSM trecuseră de comisia specială condusă de Florin Iordache.

Șeful comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiţiei, social-democratul Florin Iordache, a declarat că modificările aduse celor 3 legi  sunt în concordanţă cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

„… la fiecare din cele trei decizii CCR se precizează foarte clar că acele modificări pe care noi le-am făcut şi le-am propus nu afectează în niciun fel independenţa Justiţiei”, a spus Florin Iordache în plenul Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.

Deputații USR au protestat în parlament îmbrăcați în tricouri cu mesajul „Fără penali”. Liderul grupului USR, Claudiu Năsui, a spus că prin această decizie se încalcă “orice bun simţ parlamentar”.

Liberalii au anunțat deja că vor sesiza din nou Curtea Constituțională în cazul celor trei legi, declarate parțial neconstituționale.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co