Stiri

Centura Feroviară a rămas ca-n tren

Vremea rea din ultimele zile readuce în atenție situația traficului din București. În contextul în care Primăria Generală promite proiecte noi, lucrările la cele vechi bat pasul pe loc. Într-un material publicat miercuri, Hotnews.ro face o analiză pertinentă a situației la acest moment.

Reabilitarea centurii feroviare prevede modernizarea “inelului” de cale ferată lung de circa 68 km și lansarea de trenuri regio-urbane care sa circule cu orar clar și care să oprească des, la cel mult 2 km.

Prima linie ar fi trebuit sa aiba 30,9 km si să unească Gara de Nord de Gara Progresu, trecând prin Chiajna, Domnești, Bragadiru și Măgurele. Apoi să fie folosite tot liniile existente, între Gara de Nord – Băneasa și Gara Obor.

Promisiunea era că în primele luni ale lui 2017 primele trenuri vor circula de la Gara Progresu la Gara de Nord, iar în 2018 să fie închis întreg inelul și Bucureștiul să poata fi ocolit pe calea ferată în ambele sensuri. Termenul nu a fost respectat.

Ținta finală presupunea și legarea rețelei CFR cu rețeaua de metrou prin stații multimodale cu peroane comune, în trei puncte de pe hartă: Berceni, Preciziei și Pipera/Petricani.

Reprezentanții CFR au declarat că nu se știe când va fi gata prima fază a proiectului, deoarece acesta depinde de alte programe de infrastructură, care au acumulat deja întârzieri mari.

Centura Feroviara ar fi un proiect util, mai ales ca este mult mai ieftin decat metroul, liniile de cale ferata existand in mare, si modernizarea unor gari ar trebui sa dureze mult mai putin decat realizarea unor tunele de metrou si a operatiunilor conexe.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co