Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Starea de alertă, prelungită din nou în România

Starea de alertă din cauza evoluției epidemiei de coronavirus se prelungeste, din nou, în România, pentru 30 de zile, din 10 septembrie, potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă .

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportulu, în cadrului unui proiect-pilot care debutează pe 13 septembrie.

Aceste decizii intervin în ziua în care autoritățile sanitare au anunțat 2.226 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, la aproape 40.000 de teste efectuate.

Se mențione, totodată, tendința ultimelor zile, cu cele mai multe noi infectări în Bucureşti – 395, precum şi în Timiş – 146, Cluj – 125, Satu Mare – 114, Maramureş – 108 și Constanţa – 100. Cea mai ridicată incidență la mia de locuitori este în judeţele Satu Mare – 1,70 și Ilfov – 1,41, iar Capitala a ajuns la 1,26.

39 de bolnavi au pierdut lupta cu boala în ultimele ore, iar alte 40 de decese au fost raportate anterior acestei perioade, la persoane de peste 30 de ani, majoritatea și cu alte afecțiuni.

Situația de la Terapie Intensivă se înrăutățește de la o zi la alta. Sunt acum la ATI 523 de pacienţi cu COVID, dintre care 8 copii. Spitalizați cu această afecțiune, la unitățile de profil din țară, sunt în total aproape 4.000 de români, dintre care 99 sunt minori.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co