Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Avertisment de la specialiști: Valul 4 al pandemiei va fi fulminant

Al patrulea val al pandemiei ar putea căpăta o dezvoltare fulminantă în luna octombrie, dacă nu va creşte numărul persoanelor vaccinate, avertizează autoritățile sanitare germane! În sprijinul acestei idei vin și oficialii români, mai ales că țara noastră a raportat, din nou, peste 2.000 de noi cazuri de SARS-COV-2.

Cele mai recente date arată că evoluţia pandemiei COVID-19, atât pe plan intern, cât și extern, arată că vârsta medie a celor internaţi la ATI este tot mai mică, iar vaccinarea este singura cale de a pune capăt acestei situații medicale, spun epidemiologii.

2.079 de infectări cu SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în România, la peste 40.000 de teste realizate. Capitala are, din nou, cele mai multe îmbolnăviri – 338, urmată de Timiş – 118, Cluj – 103 și Ilfov – 97. Cea mai mari incidenţe la mia de locuitori sunt tot în Satu Mare – 1,62, Ilfov – 1,37 și Bucureștiv -1.21.

În aceste condiții, masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ din Capitală, odată cu începerea noului an școlar – pe 13 septembrie, conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Trist este că alți 28 de români, cu vârste de peste 30 de ani, au murit în ultimele ore din cauza COVID-19, iar trei dintre ei nu aveau afecțiuni cronice. La Terapie Intensivă nu mai sunt deja locuri în multe spitale din București și din țară. Sunt acum în îngrijiri speciale 470 de pacienți, dintre care 8 copii. În total, sunt peste 3.700 de bolnavi cu SARS-COV-2 internați, iar – atenție – 93 sunt copii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co