Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Funeralii Ion Caramitru. Un ultim rămas bun, vineri, în faţa TNB

Cortegiul cu trupul neînsufleţit al marelui actor Ion Caramitru se va opri, vineri, în jurul orei 12,00, în faţa Teatrului Naţional “I. L. Caragiale”, pentru un ultim rămas bun, în drumul spre Cimitirul Bellu.

“Cortegiul cu trupul neînsufleţit al celui care a fost Ion Caramitru se va opri în faţa Teatrului Naţional “I. L. Caragiale”, căruia i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru a ne lua rămas bun de la el şi a-i aduce, ca omagiu, aplauzele noastre”, informează TNB, într-o postare pe Facebook.

Actorul va fi înmormântat vineri, pe Aleea Actorilor a Cimitirului Bellu.

Ion Caramitru, director al Teatului Național din București, a murit duminică, la vârsta de 79 de ani. El era internat, de mai multe săptămâni, la Spitalul “Elias” din Capitală, din cauza unei infecții în sânge.

Ion Caramitru a jucat la Naţionalul bucureştean în sute de roluri. A fost şi un foarte apreciat actor de film. Printre zecile de pelicule în care a apărut în roluri importante se numără “Pădurea spânzuraţilor”, film premiat la Cannes, în 1965, pentru regie (Liviu Ciulei), “Iarba verde de acasă” sau “Ecaterina Teodoroiu”. De asemenea, Caramitru este cunoscut publicului şi pentru rolul Socrate din celebra serie “Liceenii” și are numeroase distinții și premii.

Ion Caramitru a fost ministru al Culturii în perioada 1996-2000 și ales preşedinte UNITER de la înfiinţarea acesteia, în februarie 1990. În timpul Revoluției din decembrie 1989, s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticomuniste din Bucureşti, arată Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co