Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Spectacol accesibil pentru persoane cu deficienţe vizuale

Teatrul Excelsior ajută persoanele cu deficiențe vizuale să se bucure de arta spectacolului. Vineri, de la ora 20, nevăzătorii vor avea acces la piesa „Interzis sub 18 ani”, de Mihaela Michailov. Evenimentul face parte din programul socio-umanitar „Și noi vedem teatru”, pe care Teatrul Excelsior l-a lansat anul trecut în colaborare cu Primăria Muncipiului București.
Fiecare spectacol începe cu un traseu ghidat, pe parcursul căruia persoanele cu probleme pot să se familiarizeze cu elementele și să descopere detaliile piesei prin atingere și cu ajutorul explicațiilor primite de la coordonatorul din echipa teatrului. Fiecare persoană primește apoi câte o pereche de căști și ascultă naratorul care redă în timp real desfășurarea scenică a poveștii.
“Interzis sub 18 ani” este spectacolul unei confruntări-elastic. De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleşiţi la un moment dat de apăsarea propriilor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară şi hiper-implicare în viaţa copiilor. “, explică autoarea piesei, Mihaela Michailov.
Programul „Și noi vedem teatru” are ca scop facilitarea accesului la spectacolelor pentru persoanele cu deficiențe vizuale, care nu beneficiază de o ofertă culturală adecvată nevoilor lor. Evenimentele au o frecvență lunară.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co