Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Învățătoare amendată pentru discriminare

O învăţătoare de la o şcoală din Bucureşti a fost amendată cu 1.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Învățătoarea este acuzată de discriminarea unui copil cu ADHD precizează Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dezabilități.
“În ciuda existenţei unui certificat de orientare şcolară către învăţământul de masă şi a eforturilor depuse de părinţi pentru a facilita incluziunea copilului lor, doamna învăţătoare a refuzat accesul profesorului de sprijin la clasă, l-a umilit în mod sistematic pe Cristian, l-a exclus de la activităţile extracurriculare şi l-a ameninţat şi trimis acasă în repetate rânduri. “, se arată în comunicatul CEDCD.
Părinţii au fost nevoiţi să-și transfere copilul la o altă școală, mult mai departe de casă. Preşedintele CEDCD, Mădălina Turza, a declarat că atât profesorii cât și părinţii celorlalți elevi trebuie să înţeleagă că locul copiilor cu dizabilităţi este în şcolile de masă, alături de toţi ceilalţi copii de vârsta lor.
„Situaţia lui Cristian este, din păcate, radiografia unui scenariu devenit clasic în România faţă de copiii cu dizabilităţi care accesează învăţământul de masă: refuzul profesorului de a accepta elevul cu CES şi coalizarea părinţilor de copii tipici împotriva acestuia. “, a adăugat Mădălina Turza.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co