Stiri

”Șicane” în Marea Egee între Grecia și Turcia pe tema migrației

Reprezentanții Ministerului grec pentru migraţie au acuzat vineri Turcia de tentativa de a provoca o “escaladare” în Marea Egee, prin angajarea unor “manevre periculoase” şi încurajarea migranţilor să intre în Grecia, principala poartă de acces a acestora în Uniunea Europeană, relatează agențiile internaționale.

Gărzile de coastă greceşti anunţaseră anterior că una din navele lor de patrulare din apropierea insulei Lesbos a fost “hărţuită” de un vas turcesc.

Navele de patrulare ale Turciei au încercat de două ori să ajute ambarcaţiuni cu migranţi să pătrundă în apele teritoriale greceşti, potrivit gărzilor de coastă elene preluate de Agerpres.

Într-unul din aceste incidente, două nave de patrulare turce au “încercat să împingă” o ambarcaţiune cu migranţi în apele teritoriale ale Greciei, conform părţii elene.

Oficialii de la Atena doresc ca omologii lor de la Ankara să supravegheze mai bine rutele de imigraţie şi să preia pe teritoriul său 1.450 de persoane cărora le-a fost refuzat drept de azil în insulele greceşti.

În cursul unei vizite pe insula Lesbos în această săptămână, comisarul european pentru afaceri interne ceruse Turciei readmiterea de “urgenţă a migranţilor” returnaţi de Grecia.

De altfel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şeful Consiliului European, Charles Michel, urmează să se deplaseze săptămâna viitoare în Turcia pentru a se întâlni cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu care vor analiza dosarul migraţiei şi alte probleme regionale, notează presa străină.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co