Stiri

S-a mai stins un astru. Nelu Ploieșteanu răpus de COVID-19

A cântat și încântat lumea la petreceri și în spectacole și a plecat după mai multe zile în care s-a luptat cu nemilosul virus al zilelor noastre: SARS-COV-2. Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească, a murit, în noaptea de 1 spre 2 aprilie, la vârsta de 70 de ani. Era internat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din 18 martie cu o formă gravă de COVID.

“Drum bun, Nelu Ploieşteanu! Dumnezeu să te ierte şi să te primească în Împărăţia Sa! Condoleanţe familiei îndurerate!”, a scris cântăreţul de muzică populară Gelu Voicu, pe pagina sa de Facebook.

Crescut într-o familie de lăutari, Nelu Ploieşteanu a moştenit talentul de la tatăl său și s-a dedicat întru totul muzicii lăutăreşti. A început să cânte la acordeon la vârsta de 6 ani, şi apoi şi la pian. În activitatea sa artistică, a lansat numeroase cântece lăutăreşti autentice.

Nelu Ploieşteanu a avut în repertoriu 120 de romanţe, a lansat în jur de 30 de albume cu muzică lăutărească şi de petrecere, iar melodiile sale au intrat în patrimoniul naţional de gen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co