Stiri

Vremea schimbă foaia. Cod galben până luni dimineaţa

Temperaturile generoase din ultimele zile ne-au determinat că scredem că primăvara și-a intrat serios în drepturi, însă în orele următoare vremea se va schimba radical, în special la munte.Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ninsori, valabilă de sâmbătă după-amiaza până luni dimineaţa în zonele înalte din 18 judeţe. Totodată, au actualizat informarea de ploi, vânt şi vreme rece, care vizează majoritatea regiunilor.

Astfel, în intervalul 3 aprilie, ora 18:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare Codul galben de vreme rea în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde la altitudini în general de peste 1.500 de metri va ninge moderat cantitativ.

Vântul va bate cu putere și va viscoli zăpada, iar vizibilitatea va fi redusă sub 100 de metri.

De asemenea, pănă pe 5 aprilie, ora 10:00, va fi valabilă o informare de ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului şi răcire accentuată a vremii în cea mai mare parte a ţării.

În acest interval, vor fi mai ales averse, însoţite de frecvente descărcări electrice şi izolat va cădea grindină. Cantităţile de apă vor și însemnate, mai ales în sud, sud-est, centru şi în zona montană.

La munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureş, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va fi alert în majoritatea regiunilor, iar în zona montană zăpada va fi spulberată.

În aceste condiții, vremea se va răci accentuat, mai întâi în vestul, centrul şi nordul ţării, iar apoi şi în sud şi sud-est. Astfel, va deveni deosebit de rece pentru această dată, la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co