Stiri

Semnal radio misterios, de la 500 milioane de ani-lumină. Se repetă la 16 zile!

Semnal radio misterios, recepționat în ultima perioadă de astronomi! Cercetătorii au observat că se repetă la 16 zile și provine de la o singură sursă, aflată la 500 de milioane de ani-lumină de planeta noastră.

Oamenii de ştiinţă canadieni au detectat și studiat acest semnal, între septembrie 2018 şi octombrie 2019, însă abia acum au dat publicității concluziile lor.
Semnalul este transmis în mod repetitiv, odată la fiecare 16,35 de zile. Pe parcursul primelor 4 zile, semnalul emite unde rapide la fiecare oră și rămâne inactiv pentru următoarele 12 zile.

Originea sa a fost stabilită într-o galaxie spiralată, aflată la aproximativ 500 de milioane de ani-lumină depărtare de Pământ. Întrebarea la care încearcă să ofere un răspuns cercetătorii se referă acum la cauza acestor semnale radio.

Autorii studiului au sugerat că ar fi vorba de mişcarea orbitală a unei stele sau a unui obiect aflat la marginea galaxiei, însă alţi oameni de ştiinţă sunt de părere că semnalul ar putea proveni de la o stea neutronică.
Studierea acestor semnale radio este importantă deoarece poate oferi astronomilor mai multe detalii despre Univers şi felul în care materia este distribuită în interiorul acestuia.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co