Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Primul român depistat cu coronavirus! A fost la bordul navei de croazieră din Japonia

Inevitabilul s-a produs! A fost confirmat primul român purtător al temutului coronavirus din China! Este vorba despre un compatriot aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia!

Comunicat Ministerul de Externe:
“Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.
La bordul vasului, între cei peste 3.700 de pasageri și membri ai echipajului se află și 17 români.

Până acum, virusul a fost confirmat în cazul a 218 pasageri aflați la bordul vasului de lux. Dintre ultimele 44 de cazuri confirmate pe vas, majoritatea sunt în rândurile pasagerilor, iar unul este membru al echipajului.
Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone, mai precizează MAE.

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului.
Nava a fost andocată într-un port din Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare și nu fusesră confirmate, deocamdată, cazuri de infecție cu coronavirus.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co