Stiri

Se pot face programări la vaccinare în etapa a III-a în localităţile cu incidenţă de peste 4,5

Au început programările pentru etapa a III-a de vaccinare, pentru persoanele din localităţile sau municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Comunicat CNCAV
“Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin în următoarele municipii şi localităţi: municipiul Alba Iulia (2), municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1), municipiul Cluj-Napoca (13) , municipiul Petroşani (2), municipiul Zalău (2) şi municipiul Timişoara (14)”.

3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile, iar vaccinarea propriu-zisă va începe din 15 martie.

Comunicat CNCAV
“Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de aşteptare vor deveni operaţionale la data de 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”.

Totodată, oficialii precizează că în municipiul Giurgiu şi în Baia Mare, vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co