Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Varianta din Marea Britanie de SARS-COV-2 prezintă o mortalitate cu 30-100% mai mare

Concluziile unui studiu publicat de cercetătorii englezi ne dau fiori! Varianta extrem de contagioasă a coronavirusului, care s-a răspândit în întreaga lume de când a fost descoperită iniţial în Marea Britanie, la sfârşitul anului trecut, prezintă o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparaţie cu tulpinile anterioare, informează agențiile internaționale.

Astfel, oamenii de ştiinţă au constatat că această mutație are o mortalitate “semnificativ mai mare”.

Varianta denumită B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020, iar de atunci a fost consemnată în peste 100 de ţări.

Această tulpină are 23 de mutaţii în codul său genetic, iar unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească. De altfel, specialiștii consideră că este cu aproximativ 40%-70% mai contagioasă comparativ cu variantele de coronavirus dominante anterior.

În cadrul studiului efectuat în Regat şi publicat în British Medical Journal, infecţia cu noua variantă a condus la 227 de decese într-un eşantion de aproape 55.000 pacienţi cu boala COVID-19, comparativ cu 141 de decese într-un grup cu acelaşi număr de pacienţi infectaţi cu alte variante de coronavirus.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co