Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri pentru reducerea poluării

Un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos. Asta are în plan ministrul Mediului.

În acest scop, Tanczos Barna va propune primăriilor să ofere gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri.

Potrivit acestuia, exemplul va fi dat de reprezentanţii Ministerului Mediului care vor implementa încă din prima zi de “Vinerea verde” acest program.

Ministrul Mediului a subliniat că din ce în ce mai mult se constată o presiune asupra mediului înconjurător, iar prin această iniţiativă se doreşte a ajunge la o performanţă de a avea unul din patru angajaţi din instituţiile publice care aleg ca metodă de deplasare în fiecare zi de vineri “altceva decât deplasarea cu maşina şi deplasarea cu variantă care lasă o amprentă de carbon foarte mare”.

De asemenea, Ministerul Mediului va lansa invitaţie către companiile private, astfel încât să fie cât mai mulţi care să adere la această iniţiativă cetăţenească voluntar. Mobilitatea cu zero emisii poate fi o soluţie doar în cazul în care autorităţile publice dezvoltă piste de biciclete, parcări pentru biciclete, parcări speciale pentru mijloace de transport electrice sau hibrid, concluzionează Tanczos Barna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co