Stiri

Școli închise în 2006 și-ar putea relua activitatea

Ar putea fi reeschise școli închise acum un deceniu!Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, că se gândește să reanalizeze rețeaua școlară.

În anul 2006 au fost închise circa 1600 de școli. S-a mers pe ideea de eficiență economică a activității în învățământ. Așa au apărut microbuzele școlare, așa a apărut naveta pentru elevi și pentru cadrele didactice.

An de an, situația ar trebui reevaluată,  iar dacă este nevoie ca o școală să-și reia activitatea într-o localitate unde numărul de copii a crescut și sunt cadre didactice,mult mai eficient este să redeschiderea școalii acolo, decât naveta elevilor și a cadrelor didactice  la o distanță destul de mare.

Pavel Năstase a vorbit despre nemulțumirile elevilor și cadrelor didactice care fac naveta din mediul rural, subliniind, totodată, că un lucru foarte grav sunt accidentele în care sunt implicate microbuzele școlare. Pe de altă parte, potrivit ministrului, există și “o navetă” în mediul urban, dinspre periferie spre centru, părinții preferând să-i ducă pe copii la școlile centrale, ceea ce a creat o aglomerare a acestora.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co