Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Școală online la ocuparea în spitale a peste 75% din paturile bolnavilor de COVID-19

Ziua și modificările în Educație, în plin val 5 de coronavirus. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre cu noile condiţii de desfăşurare a activităţii în unităţile de învăţământ. Astfel, vor trece la predarea exclusiv online toate şcolile care funcţionează pe raza judeţelor ale căror spitale au ocupate peste 75% din paturile destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19.

Totodată, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a precizat că suspendarea activităţii cu prezenţă fizică a unei clase sau grupe se face atunci când se înregistrează trei cazuri de infectare în 7 zile consecutive, nu un caz cum era pînă acum. În schimb, se păstrează regula intrării în online a întregii şcoli atunci când cel puţin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.

Suspendarea activităţii clasei se face prin decizia Consiliului de Administraţie al şcolii respective, iar suspendarea activităţii fizice la nivelul întregii unităţi de învăţământ se face prin decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul Sănătății a explicat rațiunea medicală a acestor schimbări în funcționarea sistemului de învățământ, în baza evoluției epidemiei în țara noastră.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co