Stiri

Indonezia, zguduită din nou. S-a produs un cutremur cu magnitudinea 6,7

Clădirile înalte din capitala Indoneziei, Jakarta, s-au clătinat serios, după ce un puternic seism cu magnitudinea 6,7 s-a produs vineri după-amiază în largul insulei Java. Panica s-a instalat în rândul locuitorilor din Jakarta care şi-au părăsit locuinţele în mare grabă, însă autorităţile locale nu au raportat deocamdată victime omeneşti şi nici pagube materiale.

Seismul s-a produs la ora locală 16:05, iar epicentrul său a fost situat la 52 de kilometri sud-vest de oraşul Sumur din provincia Banten, în apropiere de Jakarta, la o adâncime de 10 kilometri.

Mișcarea telurică a fost resimţită şi pe insula Sumatra.

Agenţia de meteorologie din Indonezia a anunţat că acest seism nu a avut, din fericire, forţa necesară pentru a provoca un tsunami.

Indonezia se află în aşa-numitul “Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă cu o puternică activitate seismică, unde mai multe plăci tectonice ale Pământului se intersectează şi provoacă un număr mare de cutremure şi evenimente vulcanice.

Luna trecută, un seism cu magnitudinea 7,4 s-a produs în partea estică a Indoneziei. Atunci, a fost declanşată o alertă de tsunami, dar care a provocat doar pagube materiale minore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co