Stiri

Poliţiştii din Italia, revoltați că au primit măşti sanitare de culoare roz!

Culoarea măștilor de protecție, motiv de discordie în Italia! Poliţiştii din Italia au transmis o notă de protest ministrului de Interne din această ţară după ce forţele de ordine din mai multe provincii italiene au primit măşti sanitare FFP2 roz. Ei argumentează că această culoare riscă să le afecteze reputaţia, precum şi imaginea instituţiei.

Secretarul general al Sindicatului autonom al poliţiştilor italieni spune că această achiziţie este enigmatică şi a criticat noile dispozitive de protecţie care au o culoare excentrică în raport cu uniforma.

Stefano Paoloni a cerut ca, pe viitor, măştile sanitare să aibă o culoare diferită (alb, albastru, bleu sau negru) şi, în orice caz, să fie conforme cu uniformele poliţiştilor italieni, a căror culoare dominantă este cea albastră.

În replică, viceministrul pentru Infrastructură din Italia, politiciana de centru-stânga Teresa Bellanova, a scris pe Twitter, că respectul faţă de uniformă nu provine din culorile sale, ci din comportamentul şi munca depusă de bărbaţii şi femeile care poartă această uniformă.

Potrivit datelor avansate de Sindicat, măştile sanitare roz au fost distribuite în numeroase comisariate din oraşele Pavia, Varese, Ferrara – din nordul ţării – şi din oraşul sicilian Siracuza din sud.

După aproape doi ani de la începutul pandemiei de COVID-19, pare dificil de imaginat că ar trebui să mai existe dificultăţi de aprovizionare, privind dispozitive de protecţie individuală potrivite, au concluzionat reprezentanţii sindicatului italian, citați de Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co