Stiri

Săptămână decisivă în Europa, în lupta cu noul coronavirus. Unele ţări relaxează restricţiile

O serie de ţări europene se pregătesc pentru revenirea la normalitate, după săptămâni de restricţii stricte şi paralizare economică. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează, însă, în legătură cu pericolul de a ridica măsurile de izolare prea repede şi recomandă ca acestea să fie făcute gradual şi precaut pentru a evita o reapariţie a cazurilor de infectare.

Printre aceste ţări se numără unele dintre cele mai afectate de pandemie, precum Italia şi Spania, care însumează peste 159.000, respectiv 172.000 cazuri de îmbolnăviri.

În ultimele zile, numărul de noi cazuri în cele două ţări a scăzut progresiv.

Economia ţării iberice a fost practic îngheţată începând din 27 martie, dar săptămâna aceasta începe să fie redeschisă gradual.

Angajaţii din industria de prelucrare, construcţii şi alte servicii, care nu pot lucra de acasă, vor putea reveni la punctele de lucru, dar cu reguli stricte de siguranţă. Constructorii vor putea munci la lucrări noi, unde nu sunt încă locuitori. Lucrările de reparaţii sunt interzise.

În Spania, au murit peste 18.000 de persoane din cauza Covid-19, dar numărul de noi infecţii a scăzut în ultima săptămână.

Italia, ţara cea mai lovită de coronavirus din Europa, cu aproximativ 20.000 de morţi, permite reluarea activităţii pentru un număr restrâns de afaceri, de marţi. Printre magazinele redeschise se numără cele de articole de papetărie, librăriile şi cele de haine de copii.În pofida acestei măsuri, premierul Giuseppe Conte a spus săptămâna trecută că izolarea generală va dura cel puţin până pe 3 mai.

Duminică, Italia a raportat 431 de noi decese, cifra cea mai scăzută din ultimele trei săptămâni.

Austria redeschide magazinele mai mici de 400 de metri pătraţi, feroneriile şi magazinele de grădinărit. Începând de la 1 mai va veni rândul centrelor comerciale şi coaforurilor şi frizeriilor. Hotelurile şi restaurantele vor trebui să aştepte până la mijlocul lunii viitoare, iar evenimentele publice vor fi închise cel puţin până la finele lui iunie.

Peste 380 de persoane au decedat şi 14.100 s-au îmbolnăvit de noul coronavirus, în ţara alpină.

Danemarca redeschidă şcolile şi grădiniţele după o lună în care acestea au fost închise. Această ţara a fost una dintre primele care au impus restricţii. Propagarea virusului pare a fi sub control şi Guvernul vrea ca economia să fie reactivată, dar fără a face paşi greşiţi. Pe 10 mai, Guvernul va analiza dacă va relaxa şi alte măsuri.

Danemarca a raportat peste 6.400 de cazuri de coronavirus şi 285 de morţi.

Norvegia, pe de altă parte, redeschide grădiniţele, iar şcolile primare o săptămână mai târziu.

În Republica Cehă, magazinele de feronerie şi cele de biciclete au început să funcţioneze şi au fost relaxate condiţiile pentru activităţi recreative în aer liber. Însă, revenirea la normalitate, rămâne departe faţă de multe ţări.

În Bulgaria, pieţele de legume şi fructe vor fi redeschise.

În Germania, unde peste 3.100 de persoane au murit din cauza Covid-19, au crescut, de asemenea, presiunile pentru a fi reluate afacerile. Cancelarul Angela Merkel va discuta miercuriun plan de ieşire din criză cu liderii regionali.

Timpul va spune dacă revenirea la normalitate a acestor ţări a fost un succes sau un pas greşit, scrie presa internaţională.

Peste 1,9 milioane de oameni s-au îmbolnăvit la nivel mondial, iar numărul deceselor a trecut de 120.000.

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co